IBM onthult vandaag webservices

IBM zal naar verwachting vandaag zijn nieuwe productreeks voor het bouwen van 'softwarelinks' via het internet presenteren.

De nieuwe 'webservices' biedt bedrijven de mogelijkheid hun software-applicaties via het internet met andere bedrijven te koppelen, hetgeen een flinke tijd- en kostenbesparing oplevert. Microsoft (Microsoft.NET) en Oracle annonceerden al eerder producten die volledig op het internet zijn geschoeid.
De verwachting is dat de web-producten van IBM dit kwartaal beschikbaar komen. Daarbij gaat het om webservices voor IBM's belangrijkste softwaregroepen, waaronder DB2, de internet-infrastructuur software WebSphere, Lotus Notes en de Tivoli beveiligings- en bewakingssoftware.
In een aparte overeenkomst, heeft IBM's global services divisie een nieuwe deal gesloten met Lucent voor de verkoop van Lucent-producten, zoals 'switches' en software voor telefoon- en computernetwerken. IBM heeft ongeveer gelijkluidende deals lopen met Lucent's rivalen Cisco, Alcatel en Nortel Networks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.