XML-strategie Software AG werpt vruchten af

Vorige week organiseerde Software AG in München zijn jaarlijkse gebruikerscongres. Daar bleek dat het bedrijf erin is geslaagd om met het XML-platform Tamino zijn voet stevig tussen de deur te krijgen bij de grootste leveranciers van applicatieservers.

Naast de al eerder bekend gemaakte samenwerking met IBM zijn nu ook overeenkomsten gesloten met Bea Systems en Hewlett-Packard.
Software AG draait voor meer dan 60 procent op de traditionele producten Adabas en Natural, maar het aandeel van de nieuwe e-handelssoftware neemt snel toe. Het XML-platform Tamino en de Entirex integratiesoftware hadden in het eerste kwartaal van dit jaar een aandeel van ruim 30 procent in de omzet. Tegelijkertijd is Software AG erin geslaagd het grootste deel van de markt voor internet middleware af te dekken met een reeks opvallende samenwerkingsovereenkomsten.
IBM Global Services zal vanaf 1 juli de Tamino XML-database gaan verkopen bij de Websphere-suite. Ook de grootste concurrent van IBM op de applicatieserver-markt, Bea Systems, gaat in zee met de Duitse ontwikkelaar door Weblogic met Tamino op de markt te zetten. Hewlett Packard heeft eveneens aangekondigd zijn Bluestone applicatieserver te combineren met Tamino.
Ceo Erich Königs kon in zijn openingstoespraak dan ook opgelucht constateren dat Software AG een turbulent jaar heeft overleefd, én dat XML het gered heeft als standaard. De toon was vriendelijker dan een jaar geleden, toen Königs uithaalde naar de vakpers en Java-ontwikkelaars. Zij zouden er de oorzaak van zijn geweest dat de verovering van de XML-markt niet snel genoeg ging. Vooral de verkoop van Java-ontwikkeltool Bolero viel vorig jaar tegen.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 8 juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.