Intel lijkt Pentium 4 target niet te halen

Analisten menen dat Intel zich met zijn verkoopprognose van de Pentium 4 schromelijk heeft overschat.

In januari melde de chipbakker nog opgetogen dat het dit jaar twintig miljoen of meer Pentium 4 chips zou verkopen. Dat lijkt veel te optimistisch. Tot nu toe loopt de consument niet warm voor de processor. "Ondanks enkele flinke prijsdalingen is de adoptie van de P4 traag", aldus IDC analist Roger Kay tegenover Zdnet.
Ook andere analisten geloven niet dat het bedrijf uit Santa Clara zijn prognose haalt. Zo verwacht Mercury Research dat Intel dit jaar niet verder komt dan veertien miljoen chips en ziet Thomas Weisel Partners het met een schatting van tien miljoen verkochte P4's nog somberder in voor het concern.
Als de belangrijkste redenen voor de tegenvallende verkoop noemen de analisten de ingezakte pc-markt en de hoge prijzen van de Pentium 4. Ook het feit dat de chip op enkele punten genadeloos wordt afgetroefd door goedkopere cpu's van aartsrivaal AMD spreekt niet bepaald in het voordeel van Intel.
Toch is er volgens de analisten hoop. Dankzij onder meer de introductie van Windows XP, geoptimaliseerde software en een Pentium 4 met het veel goedkopere Sdram geheugen (in plaats van Rambus' peperdure Rdram) zal de verkoop van de chip aantrekken. Maar naar alle waarschijnlijkheid niet genoeg om de target van twintig miljoen te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.