Cisco met RealNetworks op zakelijke markt

Cisco gaat RealNetworks bijstaan in de verkoop van zijn internet audio-en-video uitzendtechnologie aan zakelijke klanten.

Dit meldt The Wall Street Journal. Door de samenwerking kan RealNetworks zijn positie in de 'corporate' markt versterken. Volgens RealNetworks gaat Cisco zijn RealSystem iQ, de softwarereeks voor 'streaming' audio en video via het internet, verkopen aan klanten als isp's en grote concerns. Cisco gaat de producten van RealNetworks aan de man brengen in combinatie met zijn apparatuur voor het opvoeren van de snelheid van content via het net.
RealNetworks hoopt dat de zakelijke afnemers de software onder meer zullen gebruiken voor het trainen van personeel en als hulpmiddel voor de klantenservice. Daarnaast mikt het softwarebedrijf in toenemende mate op abonneeservices, waarbij afnemers maandelijks betalen voor muziek, sport-videoclips en andere content. Op die manier hoopt RealNetworks zijn omzet verder te verhogen.
Overigens heeft Cisco aangekondigd dat het samen met twee andere bedrijven gaat investeren in een nogal ongebruikelijke 'start up': Amperion, dat elektriciteit-lijnen met een middelgroot voltage gaat gebruiken voor het leveren van hoge snelheid internettoegang aan consumenten en zakelijke klanten. De partners van Cisco zijn American Electric Power en Readleaf Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.