Code Red II treft systemen Cap Gemini

De computersystemen van het Franse it-consultancyconcern Cap Gemini Ernst & Young zijn het slachtoffer geworden van het Code Red II-virus.

De aanval vond wereldwijd plaats en zorgde ervoor dat een deel van het computernetwerk dat wordt gebruikt voor de interne communicatie, lange tijd onbereikbaar was. Volgens Cap Gemini heeft het werk van de consultants niet onder de aanval geleden. Zij konden bijvoorbeeld gewoon emails blijven versturen.
Code Red II is net als zijn voorganger een virtuele worm. Het vermeerdert zich via internetservers, alhoewel volgens de laatste berichten blijkt dat Code Red II zich niet alleen beperkt tot servers voor websites. Ook routers, de machines die het dataverkeer op internet in de juiste banen moet leiden, zouden door Code Red II besmet kunnen worden. De worm kan via een veiligheidslek in het veelgebruikte Microsofts-programma Internet Information Server (IIS) binnendringen. Vervolgens kan het virus door zichzelf te vermenigvuldigen massaal dataverkeer op gang brengen, waardoor systemen overbelast raken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.