Kapers slaan slag bij .info-registratie

Tot woede van particuliere internetgebruikers hebben gewiekste bedrijven honderden interessante domeinnamen gekaapt.

Ondernemingen kregen van Afilias, dat het .info domein beheert, voorrang om domeinnamen die betrekking hebben tot hun handelsmerk te registreren. Zo heeft Coca-Cola de namen coke.info en cocacola.info vastgelegd.
Maar tot ergernis van particulieren zijn ook algemene domeinnamen geregistreerd, zo blijkt. Het Engelse bedrijf World Information Services haalde bijvoorbeeld sports.info, finance.info, wallstreet.info en business.info binnen. De onderneming heeft voor ten minste een domein een niet bestaand handelsmerk ingebracht.
Chemieconcern DuPont ging er op zijn beurt vandoor met science.info, terwijl een bedrijfje uit Salt Lake City sex.info claimde omdat het woord 'sex' in een logo voorkomt.
Particulieren kunnen op 12 september domeinen registreren, maar vrezen dat er tegen die tijd weinig interessants over is. Afilias heeft inmiddels beloofd naar de klachten te kijken. Aan het eind van deze week laat het consortium weten of het de registratieprocedure wijzigt.
Naast .info heeft de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) vorig jaar besloten om ook .aero, .biz, .coop, .museum, .name en .pro toe te voegen aan de al bestaande .com, .net, .org en landenextensies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-09T00:00:00.000Z René van Vemde


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.