Ericsson ziet nog geen marktherstel

Ericsson, een van de grote ondernemingen in de mobiele telefonie, ziet de markt zich niet herstellen in de komende anderhalf jaar.

"Niemand kan zeggen wanneer er een eind aan de achteruitgang komt", zei topman Kurt Hellström gisteren bij een bijeenkomst over telecommunicatie en strategie in Londen.
 
Volgens Hellström zit er dit jaar geen groei in de markt voor mobiele telefoons. Volgend jaar trekt de markt evenmin aan, denkt hij, maar voor de langere termijn mikt Ericsson wel weer op een omzetgroei van ruim 20 procent per jaar. De Europese markt is volgens de topman slecht, omdat de grote telecombedrijven in de schulden zitten door de hoge kosten van de aanschaf van Umts-licenties.
 
Hij liet tevens weten dat de zogenoemde Gprs-telefonie niet zal brengen wat ervan werd verwacht. Het concern acht de markt voor de Gprs-telefoons nu goed voor tien miljoen stuks dit jaar. Eerder ging het uit van 25 miljoen stuks.
 
Hellström gaf aan dat zijn bedrijf verder zal snijden als de markt daar aanleiding voor geeft. Het bedrijf heeft momenteel honderdduizend werknemers in 140 landen. De woorden van Hellström vielen niet lekker: het aandeel Ericsson moest gisteren 11 procent inleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.