Justitie VS bindt in tegenover Microsoft

Het Amerikaanse ministerie van Justitie doet enkele forse stappen terug in de langlopende antitrustzaak tegen softwareproducent Microsoft.

Het ministerie streeft niet langer naar een splitsing van het monopolistisch bevonden bedrijf. Bovendien laat Justitie de aanklacht vallen over het illegaal koppelen van de IE-webbrowser aan het Windows-besturingssysteem. Dit was de kern van de oorspronkelijke aanklacht.
Eerder eiste het ministerie dat Microsoft opgedeeld diende te worden in twee gescheiden ondernemingen: een voor besturingssystemen en een voor applicaties. Dit om het meeleveren, koppelen en uiteindelijk integreren van applicaties in besturingssystemen een halt toe te roepen en voortaan te voorkomen. Deze straf is door het hoger beroepshof echter afgewezen. Justitie laat de eis nu varen.
Verder schrapt het ministerie nu ook het nastreven van zijn gelijk over de kwestie van het integreren van Microsofts webbrowser Internet Explorer in zijn eigen besturingssysteem Windows. Dat heeft bijgedragen aan de ondergang van browserconcurrent Netscape. De juridische crux is of Microsoft met deze koppeling illegaal heeft gehandeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.