Einde pc-malaise nog niet in zicht

De pc-industrie moet opnieuw rekening houden met een jaar vol tegenslagen. De vraag is alleen hoe ver de malaise dit keer zal reiken.

Zakenbank Merrill Lynch heeft zijn verwachtingen voor de pc-markt voor zowel dit als volgend jaar opnieuw naar beneden bijgesteld. Vanwege de voortdurende economische tegenwind plus de recente terroristische aanslagen in de VS, gaat Merrill Lynch ervan uit dat dat de pc-verkopen dit jaar met 6 procent terugvallen. Bovendien verwacht de zakenbank voor volgend jaar een terugval in de groei van 17,5 naar 10,5 procent.
Het totaal aantal verkochte pc's zal dit jaar volgens de zakenbank uitkomen op 126 miljoen eenheden en op 140 miljoen eenheden volgend jaar. Maar door de prijserosie zal de omzet dit jaar terugvallen met 17,6 procent en volgend jaar op hetzelfde niveau blijven. Oorspronkelijk ging de bank ervan uit dat de omzet het volgend jaar met 9,5 procent zou toenemen. Merrill Lynch gaat ervan uit dat er pas in het derde kwartaal van volgend jaar weer een opleving zal plaatsvinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.