Chipmakers presenteren nieuwste snufjes

Intel is van plan tijdens het volgende week te houden Microprocessor Forum een reeks van nieuwe chiptechnologieën uit de doeken te doen.

Het Microprocessor Forum is een jaarlijks symposium voor systeemontwerpers, hardwareproducenten en softwareontwikkelaars waar nieuwe chipontwerpen worden getoond en bedrijven hun nieuwste chipsnufjes presenteren.
 
Naar verwachting zal Intel een groot aantal technische details bekendmaken van zijn nieuwe netwerkprocessor en van een nieuwe technologie, genaamd Hyper Threading, waardoor één processor het werk kan verrichten van twee processoren. Bovendien zal Intel naar verluidt uitleg geven over de aanstaande mobiele chips die uitgerust zijn met extra functies. De Hyper-Threading technologie, die volgens Intel leidt tot 30 procent betere prestaties, zal naar verwachting in de eerste helft van 2002 worden toegepast in de Xeon-chips voor 4- en 8-wegs servers. Daarna zal de technologie worden uitgebreid naar andere chips binnen de nieuwe Intel-lijn.
Ook komt Intel met details van de aanstaande Xeon MP serverchip die naar verwachting in 2003 op de markt komt.
 
Ook Intel's concurrentie zit niet stil. Zo zal volgens het programma Advanced Micro Devices met meer details komen van de aanstaande Hammer-familie. Daarbij gaat het om 64-bits processoren die eind volgend jaar op de markt komen. Transmeta is daarnaast van plan een nieuwe Crusoe-chip te presenteren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.