Samsung boekt 75 procent lagere nettowinst

Het Zuid-Koraanse Samsung Electronics heeft over het derde kwartaal een nettowinstdaling moeten incasseren van 75 procent naar 290 miljoen euro.

De tegenvallende resultaten van 's werelds grootste producent van geheugenchips, worden vooral veroorzaakt door de povere prestaties van de halfgeleiderdivisie. Deze boekte voor het eerst een operationeel verlies van 260 miljoen euro als gevolg van de aanhoudende malaise op de chipmarkt en de prijserosie van geheugenchips. De omzet over het derde kwartaal daalde naar 490 miljard euro, 18 procent minder dan over dezelfde periode vorig jaar.
 
Het grote verlies van de halfgeleiderdivisie is vooral te wijten aan de sterk teruggevallen vraag naar dram's. Op dit moment heeft Samsung nog steeds 30 procent van de wereldwijde dram-markt in handen. Op het vlak van de geavanceerdere Rambus dram en double data rate (ddr) chips heeft Samsung ongeveer de helft van de wereldmarkt in handen. Bij de niet-dram divisies wist Samsung wel winst te boeken, maar het concern heeft niet aangegeven hoe omvangrijk dit positieve resultaat was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.