EMC en Compaq sluiten opslagverbond

Computerfabrikant Compaq en opslagleverancier EMC sluiten een verbond om hun opslagsystemen wederzijds te koppelen.

De twee geven elkaar informatie over en toegang tot de eigen opslagsystemen en beheersoftware. Compaq is hiermee de eerste partner voor EMC's open strategie die de laatste eind vorige maand aankondigde. Mark Lewis, vice-president van Compaqs opslagdivisie, uit echter scherpe kritiek.
 
"EMC zegt wel dat ze open zijn, maar het is nog altijd met hun bedrijfseigen systemen en dus op hun voorwaarden. Eigenlijk doen alle bedrijven dat; Microsoft is ook open zolang je maar met hen meespeelt. EMC voegt nu een extra middleware-laag toe om openheid te bereiken. Dat is geen openheid, maar een farce; zij houden nog steeds de sleutels in handen."
 
"Wij verwerken open toegang voor producten van andere leveranciers direct in de api's (application program interfaces) voor onze opslagsystemen, en dat doen we al jaren. Kortom, ik juich EMC's boodschap toe, maar niet het proces." Ironisch genoeg lijkt Compaqs kersverse samenwerking met EMC steun voor de Widesky-middleware in te houden. Woordvoerders van de computerfabrikant ontkennen dit echter met klem.
Lewis verklaart deze discrepantie met de opmerking dat openheid alleen komt door samenwerking. Hij meent dat EMC op termijn 'echt' open zal zijn. "Anders redden ze het niet. De winstmarges van het bedrijf zijn de afgelopen maanden al teruggelopen van 59 naar 30 procent."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de van 16 november 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-15T00:00:00.000Z Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.