Liberty breidt belang Duitse kabelmarkt uit

Liberty Media slaat zijn vleugels verder uit in Duitsland, via de overname van zeven regionale Duitse kabelnetwerken.

Liberty zou ongeveer een bedrag van 1,4 miljard euro over hebben voor de kabelbelangen, die zijn ondergebracht bij Telecombus, een dochteronderneming van de Deutsche Bank. In ruil voor de verkoop van Telecolumbus krijgt Deutsche Bank een belang van 12 procent in de nieuwe Duitse kabeldochter van Liberty Media. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteiten.
Er bestaat een kans dat de autoriteiten besluiten de overname af te keuren. Liberty verzamelt namelijk via de overname van de regionale kabelbedrijven 1,4 miljoen nieuwe Duitse klanten. Consumentenorganisaties en de concurrentie-autoriteiten vrezen dat Liberty daardoor, en via UPC waarin Liberty een deelbelang heeft, een te grote grip krijgt op de Duitse kabelmarkt.
 
Eerder deze week werd bekend dat Liberty over het derde kwartaal een nettoverlies van 215 miljoen dollar heeft geleden. Over dezelfde periode vorig jaar boekte het concern nog een winst van 1,76 miljard dollar. De omzet nam met 19 procent toe naar 521 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.