Ceo's kiezen Apple tot meest innovatieve bedrijf

Apple is het meest innovatieve bedrijf ter wereld, volgens ruim duizend senior directeuren wereldwijd die zijn ondervraagd door The Boston Consulting Group. Volgens die enquête is Google tweede, gevolgd door 3M, Toyota en Microsoft.

De top tien wordt verder nog bevolkt door ict-bedrijven Nokia (8) en IBM (10). Google heeft zijn huidige notering op de tweede plaats bereikt vanaf een achtste plaats in 2005 en een vijftiende positie in 2004. Fabrikant van consumentenelektronica Sony staat nu op 13, terwijl het vorig jaar nog op 5 stond.

Bijna driekwart (72 procent) van de ondervraagde topmensen is het eens met de stelling dat innovatie een topprioriteit is; het staat in de top drie van prioriteiten. Ruim eenderde (32 procent) van het budget voor innovatie wordt besteed aan het verbeteren van bestaande producten en diensten. Net wat minder (29 procent) gaat naar de ontwikkeling van nieuwe zaken, voor nieuwe doelgroepen.

Het overige derde deel lijkt tussen wal en schip te vallen; dat gaat op aan zaken als faciliteiten en overhead. Ruim de helft van de geënqueteerde ceo's is dan ook ontevreden over het rendement van innovatie; zij willen meer financieel gewin uit de investeringen in innovatie. Hierbij zijn de lange ontwikkeltrajecten en slechte interne coördinatie de voornaamste struikelblokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-03T13:47:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.