Nokia start financieel softwarebedrijf

Nokia richt samen met drie partners een nieuw bedrijf op dat software voor mobiele en online financiële services gaat leveren.

De partners zijn investeerder 3i, it-adviesorganisatie Accenture en het Finse financiële concern Sampo. De voormalig bestuurder van ICL's wereldwijde e-business operaties, Esa Tihilä, gaat de nieuwe onderneming - Meridea Financial Software - leiden. Meridea presenteerde de afgelopen week zijn eerste softwareoplossing voor financiële instellingen. Klanten kunnen met de nieuwe programmatuur toegang krijgen tot zowel elektronische als mobiele financiële diensten via meerdere kanalen, waaronder mobiele apparatuur, internet, de telefoon, interactieve voice respons systemen (ivr's) en digitale televisie.
 
Meridea hanteert bij het in de markt zetten van zijn mobiele transactie-toepassingen een open standaard. Nokia gaat de oplossingen als eerste ondersteunen met zijn Series 60 gebruikersinterface en de Nokia 7650 mobiele telefoon.
 
Volgens een in augustus gepubliceerd onderzoek van bureau Datamonitor, zullen in 2005 75 miljoen Europeanen internetbankieren. De omvang van de markt vooronline banking bedraagt op dat moment vijf miljard dollar. Het onderzoeksbureau verwacht de komende jaren een sterke opmars van online bankieren in Europa en dan met name in landen waar er sprake is van een hoge penetratie van aan internet gekoppelde computers, zoals in de Scandinavische landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.