Managed hosting door True

EC hoort Microsoft-tegenstanders aan

 

De onderzoekscommissie van de Europese Commissie (EC) houdt hoorzittingen om tegenstanders en critici van Microsoft aan het woord te laten.

Eerder deze maand zag de Amerikaanse softwareproducent zelf af van een hoorzitting om zijn standpunt uiteen te zetten. De EC onderzoekt mogelijke antitrust-praktijken van het bedrijf.
 
Microsoft heeft zijn uiteenzetting reeds schriftelijk ingediend, maar zou middels een hoorzitting - gepland voor 20 en 21 december - de gelegenheid krijgen dit verder toe te lichten. Het bedrijf acht dit niet nodig en wil de kwestie op korte termijn schikken.
 
De EC laat weten een aparte bijeenkomst te hebben gepland om de bezwaren over Microsofts vermeende monopoliepositie - en het misbruik daarvan - aan te horen. De softwareleverancier zelf meent dat de op tafel liggende schikking in de Amerikaanse antitrustzaak alle belangrijke struikelblokken wegneemt, ook voor de Europese kwestie.
 
De mededingingstak van de EC deelt die mening echter niet. Het onderzoek naar Microsoft richt zich op mogelijk misbruik van de dominante positie van Windows op de desktop-markt om terrein te winnen op de multimedia- en servermarkt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/145136). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×