EC hoort Microsoft-tegenstanders aan

De onderzoekscommissie van de Europese Commissie (EC) houdt hoorzittingen om tegenstanders en critici van Microsoft aan het woord te laten.

Eerder deze maand zag de Amerikaanse softwareproducent zelf af van een hoorzitting om zijn standpunt uiteen te zetten. De EC onderzoekt mogelijke antitrust-praktijken van het bedrijf.
 
Microsoft heeft zijn uiteenzetting reeds schriftelijk ingediend, maar zou middels een hoorzitting - gepland voor 20 en 21 december - de gelegenheid krijgen dit verder toe te lichten. Het bedrijf acht dit niet nodig en wil de kwestie op korte termijn schikken.
 
De EC laat weten een aparte bijeenkomst te hebben gepland om de bezwaren over Microsofts vermeende monopoliepositie - en het misbruik daarvan - aan te horen. De softwareleverancier zelf meent dat de op tafel liggende schikking in de Amerikaanse antitrustzaak alle belangrijke struikelblokken wegneemt, ook voor de Europese kwestie.
 
De mededingingstak van de EC deelt die mening echter niet. Het onderzoek naar Microsoft richt zich op mogelijk misbruik van de dominante positie van Windows op de desktop-markt om terrein te winnen op de multimedia- en servermarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.