Webdiensten blijven nog even uit

Als gevolg van de economische neergang zal het bedrijfsleven voorlopig niet investeren in webdiensten. Zo meent marktonderzoeker Giga Information Group.

In het rapport 'IT Trends 2002: Web Services' komt Giga tot de conclusie dat webdiensten pas vanaf het eerste kwartaal 2003 furore gaan maken. Eerder was ervan uitgegaan dat die nieuwe technologieën een kwartaal eerder op de markt zouden komen. Giga is ervan overtuigd dat het bedrijfsleven de vinger op de knip legt en investeringen even uitstelt.
 
Deze verwachting komt op het moment dat Microsoft op het punt staat zijn ontwikkelgereedschap Visual Studio voor .Net naar buiten te brengen en dat verscheidene onafhankelijke softwareleveranciers tal van tools en applicaties op de markt brengen die gebaseerd zijn op het concurrende Java-platform (J2EE 1.3 en Java Beans 2.0).
 
Giga meent dat de ondernemingen zich eerder zullen richten op de integratie van diverse platformen binnen de organisatie (Enterprise Application Integration, voorheen middleware genoemd). Overigens is EAI een voorwaarde voor het kunnen leveren van webdiensten. Giga meent dat Microsoft goede papieren heeft de webdienstenmarkt te domineren wegens zijn focus op gebruiksgemak en controle van de browsermarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-17T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.