'Verzet tegen fusie HP-Compaq groeit'

Het merendeel van de aandeelhouders van Hewlett-Packard voelt niets meer voor de fusie met Compaq.

De directie moet daarom op zijn schreden terugkeren en de deal van 22,6 miljard dollar alsnog afblazen, heeft directeur Walter Hewlett de topmensen van de twee bedrijven woensdag voorgehouden.
 
Volgens Hewlett is het 'zonneklaar' dat er groot verzet is onder de aandeelhouders, zo heeft hij gisteren nog maar eens geschreven aan de Securities and Exchange Commission, de beurscommissie die uiteindelijk ook het groene licht moet geven. "Als deze fusie wordt doorgezet, is de kans levensgroot dat de aandeelhouders er in meerderheid tegen zullen stemmen", aldus de oudste zoon van mede-oprichter van het bedrijf William Hewlett.
 
Walter was onlangs het eerste lid van de families Hewlett en Packard dat zich officieel uitsprak tegen de fusie. Hij heeft inmiddels de steun verworven van de familie Packard, die via de Packard Charity Foundation de grootste individuele aandeelhouder van het bedrijf is. De twee families bezitten samen 18 procent van de aandelen. Ze vrezen dat Hewlett-Packard met Compaq als een blok aan het been de ondergang tegemoet gaat.
 
De directies van de twee bedrijven denken daar uiteraard anders over. In plaats van een slopende stammenstrijd zien zij juist grote kansen in een eensgezind fusiebedrijf dat zich kan meten met de grootsten en een leidende in plaats van de huidige volgende rol kan spelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-14T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.