IDC: elektronisch boek wint terrein

Het jaar 2002 staat in het teken van het digitale boek. Volgens onderzoeksbureau IDC hebben uitgevers in 2001 de markt verkend en komt er een golf van e-boeken.

In het rapport 'Electronic Publishing Forecast and Analysis, 2000 - 2004: Digital Books and Print on Demand' groeit deze markt in de VS van 9 miljoen dollar dit jaar naar 414 miljoen dollar in 2004. IDC-analist Malcolm Maclachlan meent dat het digitale boek de nieuwste hype is waarop grote uitgeverijen zich gaan storten.
 
Belangrijke aanwijzingen zijn het succes van de elektronische boeken die gevierde schrijvers als Stephen King en Frederick Forsyth, via hun uitgevers, hebben aangeboden. King heeft geprobeerd een in hoofdstuken opbouwend digitaal boekwerk te verspreiden, 'The Plant', maar is hiermee in november gestopt, omdat duizenden fans zijn e-boek had binnengehaald zonder ervoor te betalen.
 
Betalen voor digitale boeken blijft overigens nog een probleem. De verschillende kopieerbeveiligingen van Adobe en Microsoft blijken vrij makkelijk te kraken. Dit zijn wel de twee formaten - respectievelijk pdf en Microsoft Reader - die het belangrijkst zijn in de e-boekwereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-27T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.