FD: ABN-Amro gaat software verkopen

Volgens het Financieel Dagblad gaat ABN-Amro zijn zelfontwikkelde softwaresysteem op de markt brengen.  

Indien dit correct is, zijn er 211 bancaire computersystemen op de markt. Het dagblad schrijft dit nieuws op uit de mond van de Britse waarnemer Martin Whybrow. Hij stelt dat ABN-Amro via het kantoor in Londen zijn binnenshuis geproduceerde software wil verkopen aan andere banken.
 
Overigens verwacht Whybrow dat het de komende jaren wel minder druk zal worden op de aanbiederskant. Hij denkt dat er maar zo'n vijftien leveranciers overblijven.
 
Veel banken hebben hun investeringen in ICT teruggeschroefd als gevolg van het economisch slechte jaar 2001, het uiteenspatten van de dotcomzeepbel en de overgang naar de euro. Bovendien voeren ze aan dat ze wereldwijd gezien weinig zaken hebben te doen en het daarom economisch onjuist is fors te investeren in nieuwe systemen.
 
Whybrow is het daar niet mee eens: "Dit is heel dom, want je zou dat economische argument net zo goed op zijn kop kunnen zetten: juist nu er weinig zaken te doen zijn, is het voor de organisatie minder belastend om nieuwe softwaresystemen te introduceren."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-27T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.