Managed hosting door True

HP en Compaq bepleiten fusie bij Europa

 

HP en Compaq hebben bij de Europese Commissie officieel toestemming gevraagd om te mogen fuseren. HP is voorzichtig optimistisch.

De beoogde fusie, die 25,5 miljoen euro waard is, is onderhevig aan toestemming van antikartelorganisaties in de wereld. De afdeling van de Europese Commissie heeft tot 31 januari om een uitspraak te doen. Gewoonlijk duurt zoiets een maand, maar vanwege de feestdagen is de termijn enigszins verlengd.
 
Lizanne Scott, juriste bij HP in Brussel zegt dat haar bedrijf voorzichtig optimistisch is. HP heeft onlangs gemeld te hopen de fusie in de eerste helft van 2002 te kunnen afronden. Overigens is in eigen gelederen - aandeelhouders en de HP-nazaten - verzet ontstaan tegen de fusie.
 
HP en Compaq zijn respectievelijk nummers 2 en 4 in de wereldwijde verkoop van pc's en nummers 4 en 1 op het gebied van servers. Begin september heeft HP-topvrouw Carly Fiorina de voorgenomen fusie bekendgemaakt.
 
Europa zou ongeveer een derde van de wereldwijde omzet van het nieuwe HP voor zijn rekening nemen. Die omzet wordt geschat op 87 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/145368). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.