Landis neemt ICT-integrator Citee over

Landis heeft de overname van branchegenoot Citee geheel afgerond. Daarmee is Citee volledig in handen van het Utrechtse ICT-bedrijf.

Volgens Landis versterkt de overname, zowel kwantitatief als kwalitatief, de activiteiten van de divisie Business Networks. Die afdeling legt zich toe op het ontwerpen, opbouwen en testen van (geïntegreerde) spraak- en datanetwerken voor grote ondernemingen. De overname leidt volgens Landis tot een verdere groei van de winst per aandeel, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.
In oktober tekenden de twee bedrijven een intentieverklaring voor de overname. De plannen voor een beursgang van Citee kwamen daardoor op de tocht te staan. De definitieve documenten werden op 1 januari jongstleden getekend, aldus Landis. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.
Citee heeft vestigingen in Leidschendam en Rijswijk. Het bedrijf is een zogeheten ICT-integrator. Het bedrijf legt zich toe op aanleg en beheer van complete netwerken en ICT-werkplekken voor grote ondernemingen. Klanten zijn onder meer Daimler Chrysler, Nokia en Unilever.
Citee heeft twee eigen internetconcepten: de e-commerce site KoopCitee.nl en BedWeb. Deze laatste is een informatiesysteem voor bijvoorbeeld ziekenhuizen dat kan voorzien in communicatie, informatie en amusement aan het bed. Citee heeft circa 300 medewerkers in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-12T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.