Tina Turner betaalde aandelen WoL niet

Tina Turner heeft vorig jaar voor een kwart miljoen euro (550.000 gulden) aandelen WoL besteld, maar ze heeft het geld nooit aan de ABN Amro overgemaakt.

Dat heeft internetprovider World Online later voor haar gedaan.
De advocaat van WoL verklaarde na afloop van het verhoor dat het bedrijf de aanschafkosten van de aandelen op zich had genomen, omdat het pakket onderdeel was van een contract met Tina Turner. De popster zou hebben opgetreden en was in een tv-spotje te zien. Behalve een contant bedrag bestond de vergoeding voor het werk van Turner uit een aandelenpakket ter waarde van 550.000 gulden. Waarom WoL de aandelen pas in de zomer betaalde, terwijl de uiterste betaaldatum in eerste instantie 10 maart was, blijft onduidelijk. WoL houdt het op miscommunicatie.
Het was een van de verrassingen gisteren bij de getuigenverhoren voor de Rotterdamse rechtbank over de dramatisch verlopen beursgang van het bedrijf van Nina Brink, die openlijk koketteerde met haar vriendschap met de gevierde rockdiva. Volgens H. Swaegemakers, bij ABN Amro verantwoordelijk voor het zogehetenfamily and friends-programma, waren er behalve Turner nog drie partijen die de rekening uiteindelijk niet hebben betaald. Al met al zou het om een bedrag gaan van ongeveer 600.000 euro (1,3 miljoen gulden) .
Swaegemakers werd gehoord in een rechtszaak die een groepje beleggers onder aanvoering van jurist R. Imhof wil aanspannen. Het gaat om deelnemers van het family and friends-programma. Deze groep kreeg een voorkeursbehandeling bij de toewijzing van aandelen. De toenmalige financieel directeur R. Huisman, ook opgeroepen als getuige, zal duidelijkheid moeten geven over de vraag wie die 1,3 miljoen uiteindelijk heeft betaald.
Ook ABN Amro-topman Jiskoot werd verhoord. Hij was destijds verantwoordelijk voor de aandelenemissie, de grootste uit de Nederlandse geschiedenis. Zijn betrokkeheid is volgens geruchten een van de redenen waarom hij uiteindelijk niet topman Kalff is opgevolgd bij diens vertrek bij de bank een paar maanden na de beursgang. Jiskoot meldde gisteren niet op de hoogte te zijn van details over de beursgang van World Online. "Ik ben op hoofdlijnen betrokken geweest bij de beursintroductie", aldus de topman toen hij op een aantal vragen geen antwoord wist te geven. De bankier zei evenmin te weten welke grote partij er kort na de beursgang, tegen alle regels in, aandelen dumpte op de effectenbeurs die mede voor de snelle val van het aandeel zorgde.
De komende dagen zal behalve Huisman onder anderen Nina Brink zelf in het getuigenbankje moeten plaatsnemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.