Scarlet Telecom verstevigt positie

De telecommunicatie-aanbieder Scarlet Telecom heeft het zakelijke klantenbestand van concurrent Viatel overgenomen.

Eerder heeft Scarlet ook al het volledige klantenbestand van Interoute Nederland overgenomen. Met de overname komt Scarlet Telecom op een totaal klantenbestand van ruim 100 duizend, waarbij de omzet voor 50 procent uit het zakelijke verkeer komt.
Met de overnames van Scarlet wordt duidelijk dat er in Nederland sprake is van een concentratietrend in de leveranciers van internet- en spraakdiensten. Scarlet concurreert daarbij onder andere met OneTel, dat eveneens spraakdiensten tegen een (internationaal) voordelig tarief aanbiedt. Maar Scarlet wil zich vooral onderscheiden in de zakelijke markt. "Wij kopen in plaats van gekocht te worden", aldus Paul Gelderloos, de eerste man van Scarlet Telecom. "Door de overnames van Viatel en Interoute Nederland komen wij zeer sterk in de zakelijke markt te staan."
Scarlet Telecom biedt zowel zijn zakelijke als particuliere gebruikers breedband-IP, spraak- en datacommunicatie als web- en serverhosting en e-commerce diensten aan. Daarnaast houdt Scarlet zich nadrukkelijk bezig met de uitbouw van de hoge snelheid breedband-toegang via Adsl. De telecomaanbieder is daarvoor een samenwerking aangegaan met onder meer BabyXL Broadband DSL, dat als onafhankelijke aanbieder van breedband een landelijk dekkend netwerk aanbiedt. Scarlet wil via deze weg onder andervideo-conferencing aanbieden. Later wil Scarlet ook mobiele services gaan aanbieden voor zowel de zakelijke markt als de top van de particuliere markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.