Tie ontslaat deel van managementteam

Tie Holding, het beursgenoteerde e-business bedrijf, heeft een deel van de leiding de laan uitgestuurd.

Daarmee is een eind gekomen aan een slepend conflict aan de top over de te volgen strategie.
Paul van Rossum, hoofd juridische zaken, kreeg eind vorige week te horen dat zijn contract niet meer wordt verlengd. Zijn assistent Lodewijk Koenen werd maandag op staande voet ontslagen. Ook CFO Robert Demper, afkomstig van Ernst & Young Interim Management, kon vertrekken.
Dick Raman, ceo van Tie, zag zich voortdurend gedwarsboomd door het trio. Hij denkt dat het nu gemakkelijker is de verdere financiering rond te krijgen. Zoals bekend, moet Tie op korte termijn nieuwe financiers zien te vinden. De kasmiddelen zijn zo goed als op. Newconomy heeft nog een klein belang in Tie. Maar van die kant valt geen geld te verwachten.
Woensdag dreigde Tie nog verwikkeld te raken in een juridisch gevecht met het ontslagen drietal. Lodewijk Koenen had een kort geding aangespannen bij de Haarlemse rechtbank. Maar na een kort gesprek met de rechter werd de zaak plotseling weer ingetrokken. Tie-topman Raman die zich liet bijstaan door mr. Voute (Loeff, Van der Ploeg), hoefde zich niet meer te verdedigen tegen de ingreep in het management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.