HP-onderscheiding voor TU Eindhoven

Hewlett-Packard heeft de Technische Universiteit Eindhoven onderscheiden met de HP-Award voor het project 'ondernemerschap in technologie'.

Aan de uitverkiezing houdt de TU computerapparatuur ter waarde van 1,5 ton over. De universiteit gaat de apparatuur gebruiken in het nog op te richten demonstratiecentrum van Kenniswijk, het nationale ICT-proefproject in de regio Eindhoven.
Behalve de TU Eindhoven (TU/e) ontvangen ook zes andere Europese universiteiten in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Zweden de onderscheiding. Het bekroonde project bij de TU wordt uitgevoerd door prof.dr. Leo Verhoef bij Eutechpark onder de titel TU/eSME. Deze afkorting staat voor TU/e Small and Medium-sized Enterprises. Het gaat om de ondersteuning van medewerkers, studenten en TU/e-ingenieurs bij het opzetten van een zelfstandige, technische onderneming.
Starters kunnen een beroep doen op allerlei producten en diensten die de universiteit heeft ontwikkeld. Dat loopt uiteen van cursussen en trainingen, overdracht van know-how, persoonlijk advies en coaching en goedkope huisvesting tot financiële ondersteuning. Verhoef ziet de prijs "als waardering voor het baanbrekend werk van de TU/e in het bevorderen van innovatieve starters, dat begon in 1979 met de oprichting van het eerste transferbureau in ons land en in 1994 werd vervolgd met de aanstelling van de eerste hoogleraar ondernemerschap."
Eutechpark, het starterscentrum van de TU/e, biedt op dit moment onderdak aan 40 bedrijven met in totaal zo'n 400 medewerkers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.