Oud-bewindslieden in top Newconomy

Het kwakkelende Newconomy gaat zijn top versterken met de twee oud-bewindslieden Hans Wiegel (VVD) en Koos Andriessen CDA).

De beide ex-ministers nemen zitting in de raad van commissarissen van de internetinvesteerder, die verder zal bestaan uit topman Marius Jonkhart van NOB. De resultaten van Newconomy over het afgelopen jaar bieden vooralsnog weinig reden tot optimisme. Het nettoverlies bedroeg 69,4 miljoen euro en dit bedrag overtreft de netto-opbrengst van de beursgang van Newconomy (67 miljoen euro) die ruim een jaar geleden plaatsvond.
De tegenvallende resultaten kwamen niet onverwacht. Enkele weken geleden kondigde Newconomy al aan dat het verlies over 2000 dubbel zo hoog zou zijn in vergelijking met de eerdere verwachtingen. Voor het belangrijkste deel zijn de verliezen toe te schrijven aan de lagere waardering van de belangen van de bedrijven waarin Newconomy deelneemt.
Voorlopig is Newconomy uit de brand geholpen door een lening van ABN Amro, waarmee de internetinvesteerder zijn lopende kosten (150 duizend euro per maand) kan dekken. De lening biedt Newconomy respijt tot medio volgend jaar.
Maurice de Hond blijft bestuursvoorzitter van Newconomy. Hij zal samen met de de nieuwe bestuursleden (jurist Cees van Steijn en Pieter Kuipers, interim-manager bij Newconomy-dochter Yooz) een nieuwe strategie voor de toekomst moeten uitzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.