Groei voor Nederlandse internetaanbieders

De markt voor internet-serviceproviders (isp's) in Nederland blijft de komende jaren sterk groeien. Dit meldt onderzoeksbureau IDC.

IDC verwacht dat de totale omzet op de internet-toegangmarkt tussen 2000 en 2004 zal stijgen van 1,9 miljard naar 4 miljard. Dit komt overeen met een met een gemiddelde jaarlijkse groei van 20 procent.
IDC verwacht dat het totale aantal internetaansluitingen in Nederland zal stijgen van 3,2 miljoen in 2000 naar 5,2 miljoen in 2004. In zowel het consumenten- als het bedrijvensegment zal breedband een groeiend deel van het totale aantal internet-connecties voor haar rekening nemen. Het afgelopen jaar is er in de isp-markt steeds meer aandacht gekomen voor breedband connecties. IDC maakt hierbij onderscheid tussen kabel, DSL enfixed wireless access (FWA) -connecties. Fixed wireless zal voornamelijk door bedrijven worden gebruikt, aangezien het nogal prijzig is. IDC verwacht dat bijna 10 procent van de bedrijven met een breedband-aansluiting in 2004 een FWA-aansluiting heeft.
Webhosting is een ander aspect dat in 2000 steeds meer aandacht heeft gekregen in Nederland. De rol van webhosting is dan ook aan het veranderen. Vroeger was webhosting een belangrijke, maar secundaire dienst. Nu is webhosting centraal komen te staan in de e-business-strategie van veel bedrijven. IDC verwacht dan ook dat de webhosting-markt zal groeien van 80,2 miljoen in 2000 naar 464 miljoen in 2004.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-10T00:00:00.000Z Jan Bletz
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.