Energis gaat techniek Freeler doen

Gratis-internetprovider Freeler besteedt per 1 augustus zijn totale technische infrastructuur uit aan internetdienstverlener Energis.

Freeler denkt daarmee geld te besparen en ruimte te krijgen voor meer service, contentvernieuwing en marketing, zo maakte het bedrijf bekend. Energis levert de hardware en verzorgt het beheer van alle diensten die Freeler zijn 540.000 gebruikers aanbiedt, zoals internettoegang, email, bandbreedte naar het internet en de Freeler-portal.
Uitbesteding van de technische beheersfuncties betekent een inkrimping van de bestaande organisatie, maar ontslagen zullen er volgens Freeler niet vallen. Het bedrijf wil zich volledig richten op het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige toegang tot internet, goede aanvullende diensten en interessante content, zegt de onderneming.
Wat betreft de service en content zal Freeler binnenkort uitgebreid informatie en mogelijkheden op het gebied van financiën en verzekeringen bieden. Het bestaande Geldkanaal op de Freeler portal wordt daarom verder uitgebouwd. "Freeler zal voor de financiële dienstverlening van de ING Groep een prima extra uithangbord zijn op internet", zegt Ed Teer, directeur van Freeler. ING is een van de belangrijkste eigenaren van de internetprovider.
Energis levert telecom- en internetdiensten aan zakelijke gebruikers. Daartoe beschikt het bedrijf over een eigen netwerk voor breedbandige telecommunicatiediensten. De onderneming is sinds november 1999 actief in Nederland en is een volle dochter van het Britse Energis plc, dat aan de Londense beurs genoteerd is en behoort tot de Ftse top 100. Energis beschikt over vier datacentra voor haar pan-Europese dienstverlening, twee in Leeds, een in Amsterdam en een in Frankfurt. Deze datacentra zijn gekoppeld aan het uitgebreide netwerk in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.