BSA-geweld haalt niet veel uit in Europa

In 2000 is de softwarepiraterij in West-Europa op vrijwel hetzelfde niveau gebleven als het jaar ervoor, ondanks alle acties van BSA.

De Business Software Alliance probeert uit alle macht het mislopen van licensie-inkomsten door de software-industrie tegen te gaan. Bijvoorbeeld met kliklijnen, invallen en juridische wapens. Desondanks is in West-Europa het 'piraterijgehalte' blijven hangen op 34%. Daarmee is het percentage het op een na laagste, maar in absolute zin scoort West-Europa erg hoog. Het gaat dan om een bedrag van meer dan 3 miljard dollar. De verliezen zijn het hoogst in Duitsland (635 miljoen dollar), het Verenigd Koninkrijk (530 miljoen) en Frankrijk (480 miljoen).
Nederland zit met 40% boven het gemiddelde percentage van West-Europa. Al twee jaar hebben Spanje en Griekenland de hoogste percentages (resp. 51% en 66%).
Wereldwijd staan Vietnam en China bovenaan met percentages van 97 en 94.
Het onderzoek is uitgevoerd door het onafhankelijke bureau International Planning and Research Corporation (IPR).
BSA ziet in de cijfers des te meer aansporing door te gaan met voorlichtingsactiviteiten en invallen bij bedrijven die zakelijke software illegaal gebruiken. Daarbij ligt de nadruk op het midden- en kleinbedrijf.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-22T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.