Managed hosting door True

Cees van Luijk stapt op bij Getronics

 

Niet geheel onverwacht is directeur Cees van Luijk opgestapt bij Getronics. Zijn opvolger is Peter van Voorst die al lid was van de raad van bestuur

Van Luijk (51) is in 1999 aangetreden als directeur om de illustere Ton Risseeuw op te volgen. Hij is 'om persoonlijke redenen' al na twee jaar weggegaan. Voor zijn komst bij Getronics had Van Luijk een prachtige carrière opgebouwd bij Coopers & Lybrand (inmiddels PricewaterhouseCoopers), waar hij als 33-jarige het al tot partner had geschopt en uiteindelijk (in Amerika) de top bereikte als bestuursvoorzitter.
Bij Getronics kreeg hij al snel te maken met de integratie van het kwakkelende Wang Global, dat zijn voorganger nog voor zijn vertrek had overgenomen. De bedoeling was via Wang een internationale speler van formaat te worden. Dat is de afgelopen twee jaar niet gelukt. Zelfs in Europa vallen nog gaten, zoals in Frankrijk en Duitsland waar Getronics niet goed is vertegenwoordigd. Van Luijk vertelde enige maanden geleden aan Computable driftig op zoek te zijn naar mogelijkheden zich in deze twee landen te versterken.
Toen Van Luijk vorig jaar zelfs twee keer met een winstwaarschuwing moest komen, hebben beleggers het aandeel links laten liggen. Op de beurs verloor Getronics sinds maart vorig jaar ongeveer 80% van zijn waarde. Gezien deze desastreuze ontwikkeling bevreemdt het niet dat Van Luijk er de brui aan geeft. Wat wel merkwaardig is, is dat de opvolging van de ene op de andere dag is geregeld (althans zo komt het bij de buitenwacht over).
Van Voorst werkt al sinds 1969 bij Getronics en geldt dus als een veteraan. In een eerste reactie, in het Financieel Dagblad, meldt hij niet van plan te zijn koerswijzigingen door te voeren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/147264). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×