Managed hosting door True

Defensie it-centrum in etalage

 

Het ministerie van Defensie wil af van de Defensie Telematica Organisatie (DTO). Het ministerie zoekt naar een koper voor de organisatie voor advisering, ontwikkeling, onderhoud, hard- en softwarleverancier en ondersteuning.

Defensie wil DTO omzetten in een BV, om vervolgens de aandelen in delen te verkopen aan een automatiseringsbedrijf. Pikant detail is dat oud-directeur Hans Nieuwenhuis nu een functie bij Pink Roccade vervult.
Bij het Defensie-onderdeel werken ruim 1.750 medewerkers, waarvan 150 militairen. Het bedrijf had in 2000 een omzet van meer dan 500 miljoen gulden. De DTO is in 1997 ontstaan uit verschillende militaire ict-dienstverleners. Het omvat onder meer het Duyverman computercentrum in Maasland en de dienstencentra voor automatisering van de landmacht en luchtmacht. Ook het beheerscentrum van het Netherlands Armed Forces Integrated Network (Nafin), het Nationaal commando Telematicabedrijf van de Koninklijke landmacht en de netwerkbeheer-organisatie van de Koninklijke marine maken er deel van uit.
Het glasvezelnetwerk van Nafin wordt niet afgestoten. Defensie dubt daarnaast nog over het afstoten van het netwerkbeheer van Nafin. Voor de verzelfstandiging van het it-dienstencentrum moeten het ministerie voor Financiën, de Algemene Rekenkamer en de Tweede Kamer nog toestemming geven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/147324). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×