World Online krijgt zoveelste claim

Globalnet Financial, een website voor particuliere beleggers, heeft een claim van tien miljoen pond ingediend tegen de Nederlandse internet provider World Online.

Het Britse bedrijft stelt dat World Online, dat vorig jaar is overgenomen door het Italiaanse Tiscali, de abonneegetallen en pageviews heeft overdreven bij een overeenkomst die in september 1999 met Globalnet Financial is ondertekend. World Online zou ook andere beloftes niet zijn nagekomen, heeft de Britse zakenkrant The Financial Times gemeld.
Globalnet stelt dat het op basis van die foute gegevens ongeveer tien miljoen pond investeerde in het bedrijf van Brink bij de beursgang in maart. Het Nederlandse bedrijf zou hebben gezegd dat het 700 duizend abonnees had in Duitsland in september 1999 terwijl er tijdens de beursgang een half jaar later melding was van niet meer dan 2.500 zakelijke klanten. Daarnaast zou World Online hebben gezegd dat de Deense markt goed was voor 16 miljoen pageviews terwijl het getal dat in maart 2000 werd genoemd een stuk lager was, namelijk 2,9 miljoen.
World Online wordt ook geconfronteerd met andere claims van boze beleggers die de waarde van hun aandelen stevig zagen dalen voor de overname van Tiscali. Tiscali zegt de laatste claim te hebben ontvangen en de situatie te bestuderen. Van de 43 euro waarvoor het aandeel naar de beurs ging, kregen de beleggers er ruim een half jaar later bij de overname door de Italianen ongeveer 18 terug.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.