Kamervragen alliantie Microsoft en Den Haag

GroenLinks is niet blij met het strategische partnerschap dat Microsoft en Den Haag hebben gesloten voor elektronische overheidsdiensten.

Kamerlid Tom Pitstra is bang dat deze alliantie de opmaat is voor een alleenheerschappij van het Amerikaanse softwarebedrijf in de overheids-ict in Nederland, zo blijkt uit schriftelijke vragen aan minister Van Boxtel van grote-stedenbeleid.
Pitstra heeft nog meer bezwaren: de software van Microsoft valt keer op keer door de mand voor wat betreft de inbraakveiligheid. Hij wijst erop dat juist bij dit soort projecten "de mogelijkheid bestaat dat fraude- en privacy gevoelige informatie die burgers en overheid met elkaar uitwisselen hierdoor kwetsbaar kan worden".
Hij vindt daarnaast dat ook Microsoft wat dat betreft teveel ruimte krijgt. In de nieuwe .Net-strategie van Microsoft worden volgens hem betalingen op het internet via Microsoft verwerkt.
Pitstra zou liever zien dat de overheid juist een anti-monopoliebeleid zou voeren door in zee te gaan met andere aanbieder. Zou de overheid niet veeleer aansluiting moeten hebben met de open-source-gemeenschap die goede en betrouwbare software ontwikkelt, aldus Pitstra.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-15T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.