Nieuwe wetgeving voor digitaal tekenen

De Nederlandse overheid is bezig met de voorbereiding van nieuwe wetgeving met betrekking tot elektronisch ondertekenen.

In deze wetgeving zullen onder meer de juridische consequenties van elektronisch tekenen worden vastgelegd. Ook zal worden aangegeven wanneer een digitale krabbel geldig en voldoende betrouwbaar is.
Hierdoor kan een persoon die transacties met een muisklik bevestigt aan dezelfde wettelijke regels worden gehouden als iemand die zijn handtekening in inkt op papier zet.
De nieuwe wetten moeten ervoor zorgen dat het gebruik van elektronische handtekeningen algemeen aanvaard wordt. Dat is van groot belang, omdat digitale krabbels bedrijven een hoop tijd en geld besparen. Zo kunnen transacties geheel online worden afgehandeld, waardoor tijdrovend papierwerk achterwege blijft.
Nederland voldoet met de nieuwe wetten aan een Europese richtlijn (nr. 99/93/EG) met betrekking tot elektronische regelgeving. In de Verenigde Staten werd een dergelijke wetgeving, de zogenaamde Electronic Signature Act, vorig jaar oktober al ingevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-03T00:00:00.000Z René van Vemde


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.