Internet-consultant e2i stopt ermee

Internet-consultant e2i, met aan het roer ex-Origin topman Robert Pickering, sluit amper een jaar na de start in Nederland zijn deuren.

Dit hebben bronnen binnen het bedrijf bevestigd. Directeur Pickering was niet bereikbaar voor commentaar. Internet-consultant e2i zou er niet in zijn geslaagd via zijn investeerders extra kapitaal aan te trekken om de onderneming draaiende te houden. Vorig jaar slaagde e2i er tijdens zijn eerste investeringsronde nog in 20 miljoen dollar op te halen bij Morgan Staley Dean Witter, Watershed Capital en Morton Meyerson's 2M Technology Group. Nu is dus een sluiting van e2i aanstaande, hetgeen het ontslag betekent voor de enkele tientallen medewerkers.
Amper een jaar geleden startte e2i, dat zijn hoofdwartier in het Amerikaanse Dallas heeft, ambitieus met zijn Nederlandse activiteiten. Eerste man Robert Pickering was destijds erg positief gestemd over de toekomstkansen van zijn bedrijf. Volgens hem zou driekwart van het aantal snel groeiende internetconsultants binnen twee jaar het loodje leggen of overgenomen worden vanwege de snel veranderende marktcondities. Zo niet e2i, want zo verklaarde Pickering destijds: e2i richt zich niet op de "gelimiteerde markt voor het ontwikkelen van internetsites", maar op de "i-business", de markt voor het koppelen van bedrijven en organisaties via internet. Doel is om applicaties en een strategisch raamwerk te leveren, waarmee bedrijven connecties tot stand kunnen brengen met hun netwerk van leveranciers en klanten. Daarmee probeerde e2i zich volgens Pickering te onderscheiden van de concurrentie, die zich volgens Pickering vooral concentreert op de op zichzelf staande e-handelssites.
Pickering rekende bij de start nog op een snelle omzetgroei tot 70 miljoen dollar over 2001. Inmiddels is deze ambitieuze doelstelling door de feiten ingehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.