Pan-Europees Tiscali neemt Xoip over

De pan-Europese internet service provider Tiscali neemt het Nederlandse internetbedrijf Xoip over. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, is niet bekendgemaakt. Xoip zet onder meer fax- en spraakberichten om in computerbestanden die vervolgens per e-mail kunnen worden verstuurd.

Xoip, dat twee jaar op eigen benen heeft gestaan, zal volgens Tiscali voorlopig een zelfstandige eenheid binnen de Tiscali-groep gaan vormen.
Tiscali zag over het tweede kwartaal de omzet oplopen van 149,5 miljoen euro naar 165 miljoen euro. Daarin zijn de acquisities van World Online, LibertySurf en LineOne meegeteld. Het resultaat voor belastingen, rente en afschrijvingen kwam uit op minus 63,3 miljoen euro, vergeleken met minus 103,1 miljoen euro over het eerste kwartaal. Toch viel dit resultaat tegen, want analisten hadden gerekend op een nog kleiner verlies van ongeveer 51 miljoen euro. Tiscali is er inmiddels in geslaagd de operationele kosten terug te schroeven met 50 procent vergeleken met het einde van vorig jaar.
Tiscali heeft dit jaar inmiddels meer dan twintig overnames gepleegd, waar dus nu ook Xoip bij opgeteld klant worden. Volgens de pan-Europese isp gaat het dit jaar door met zijn acquisitiebeleid, maar zullen de overnames niet meer de omvang hebben van bijvoorbeeld een LibertySurf. Volgens Tiscali zal het zich bij nieuwe overnames met name gaan richten op Groot-Brittannië en Spanje. Volgend jaar komt mogelijk Oost-Europa aan de beurt.
Tiscali hoopt in het vierde kwartaal break even te kunnen draaien met een omzet van ongeveer 250 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.