Burger betrekken bij lokaal bestuur via web

Elf organisaties, waaronder de Novib, hebben een nieuwe website opgericht met als doel om burgers overal ter wereld (meer) te betrekken bij lokaal bestuur.

De sitehttp://www.toolkitparticipation.com is een platform waarop organisaties van burgers en lokale overheden kennis, kunde en ervaringen kunnen uitwisselen.
Anne Kooistra, namens de initiatiefnemers Novib en VNG: "Zo kan een lokale overheid uit Brazilië, die de vervuiling wil aanpakken en het ophalen van vuilnis wil verbeteren, bekijken hoe dat in het Poolse Dukla is aangepakt. En als mensen uit Dukla hun project willen uitbreiden, kunnen ze leren van de ervaringen uit het Senegalese Louga. De toolkit ontsluit dus reeds bestaande informatie. Op deze manier kunnen burgers en overheden kennis opdoen om beter en effectiever met elkaar samen te werken, wat de democratie ten goede komt."
Op de site staan onder meer beleidsinstrumenten (tools) beschreven die in diverse situaties ingezet kunnen worden. Wanneer kies je bijvoorbeeld voor een buurt-bijeenkomst, wanneer is het organiseren van een forum effectiever? Er staan nu al meer dan honderd cases uit zestig landen beschreven, inclusief een analyse van de ingezette tools.
Voor organisaties die geen aansluiting op internet hebben komt er een cd-rom en/of een papieren versie beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.