Telecomwereld vestigt hoop op gprs

De telecomwereld heeft grote verwachtingen van gprs, de nieuwe en vooral snellere variant van gsm. KPN Mobile, Libertel Vodafone, Telfort, Dutchtone en Ben verwachten dat gprs relatief snel aan zal slaan, zo laten ze weten op de driedaagse beurs Mobile and Wireless in Amsterdam.

In eerste instantie concentreren de meeste bedrijven hun marketinginspanningen vooral op het bedrijfsleven. "Voor bedrijven biedt gprs een scala aan nieuwe mogelijkheden. Servicemonteurs kunnen onderweg continu in verbinding staan met hun bedrijf en ook continu gegevens opvragen of doorsturen. Dat kan forse tijdswinst en dus geld opleveren", aldus Hans Krusen van Ericsson.
 
De consument wordt echter niet vergeten. "We verwachten wat dat betreft veel van de jeugd die nu veel sms't", zegt Krusen. "Via gprs kun je straks gaan ems'en; dat wil zeggen sms-berichten zenden met beeld en geluid erbij. Dat zou wel eens een nieuwekiller-application kunnen worden."
 
De vraag of gprs een einde maakt aan de malaise in de telecomsector is volgens hem niet van toepassing. "We hebben vorig jaar met zijn allen wereldwijd 400 miljoen nieuwe telefoontjes verkocht. Dat houdt een minder sterke groei in dan het jaar daarvoor toen de markt met 40 procent groeide, maar toch nog altijd een groei van ruim 25 procent. Dan mag je toch niet van crisis of malaise spreken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-28T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.