Fonds wil IT-beheer Nederland impuls geven

Het IT Service Fund, dat inmiddels twee maanden loopt, wil de kwaliteit van ict-beheer in Nederland verhogen door kansrijke projecten te ondersteunen.

Het ministerie van Economische Zaken schiet op dit terrein schromelijk tekort. De initiatiefnemers hopen op een sneeuwbal-effect.Hans van Herwaarden, directeur van adviesbureau Quint Wellington Redwood, beweert dat Nederland internationaal voorop loopt wanneer het gaat om de kwaliteit van de ict-dienstverlening. Maar het kan beter, vindt hij.

Het delen van kennis op het vlak van servicemanagement, ofwel it-beheer, gebeurt volgens hem te weinig. Ook worden er vrijwel geen innoverende projecten opgezet. Bovendien ontbreekt bijbusiness managers het besef dat it-beheer steeds belangrijker wordt, meent Van Herwaarden.

Het IT Service Fund, waarvan Van Herwaarden voorzitter is, poogt hier wat aan te doen. Het fonds is eind oktober opgericht door acht firma's: naast Quint Wellington Redwood zijn dat BMC Software, Exin, Getronics, IBM, Microsoft, Peregrine en Unisys.

De acht oprichters hebben elk rond de 70.000 gulden in de pot gestopt. "Het geld is in eerste instantie bedoeld voor projecten die moeite hebben om het daglicht te halen", vertelt secretaris Bert Felix (werkzaam bij Microsoft).

Het subsidiëren van ict-projecten gebeurt in Nederland doorgaans onder auspiciën van het ministerie van Economische Zaken. Voorzitter Van Herwaarden vertelt dat het fonds met EZ gesproken heeft, maar dat het ministerie aangaf dat de talloze subsidie- en kredietregelingen eigenlijk bedoeld zijn voor technologie-onderzoek.

Dat is opmerkelijk, omdat het ministerie in het recente verleden aangaf op kritiek dat het een te beperkte technologie-focus heeft, dat de beleidsgelden wel degelijk voor R&D in de zakelijke dienstverlening bedoeld is.
 
Voor meer achtergrond lees Computable van deze week.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.