Toename laptops op zakelijke markt

Het zakelijk gebruik van laptops is met 35 procent gegroeid ten opzichte van 1999. In totaal zijn er nu bijna 375 duizend laptops in gebruik.

Dat blijkt uit de studie 'Eindgebruikerscomputersystemen 2001' van Heliview ICT Monitor. Het grootste deel van de ongeveer 3,1 miljoen eindgebruikers-computersystemen in de zakelijke markt bestaat uit desktop pc's. Halverwege dit jaar waren dat er 2,5 miljoen, dat is een toename van 17 procent ten opzichte van 1999.
 
Terminalsystemen worden in 8 procent van de zakelijke markt gebruikt. Thin client-systemen, licht uitgevoerde computers die volledig afhankelijk zijn van de netwerk-omgeving waarin ze zijn opgenomen, zijn beduidend minder in trek, slechts 2 procent geeft aan deze computers te gebruiken. Handheldcomputers zijn relatief nieuw op de zakelijke markt, toch nam het totale aantal met 7 procent toe.
 
Van de bedrijven die minimaal één pc gebruiken, maakt 93 procent gebruik van een tekstverwerkingspakket. Op ongeveer twee miljoen pc's in de zakelijke markt zijn spreadsheet-programma's geïnstalleerd. De grootste gebruiker van beide pakketten is de non-profit-sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-17T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.