Failliet LCI maakt doorstart

LCI is failliet, maar gaat toch door. Dat is de uitkomst die de directie en de bewindvoerders uit de hoge hoed hebben getoverd.

Tien gezonde dochterbedrijven zijn in een tussenholding - de Benelux Technology Group - bijeengebracht. Daardoor zijn ze vrij van claims die op de LCI Technology Group rusten. Voor het oude holdingbedrijf LCI Technology Group nv is inmiddels faillissement aangevraagd.
 
LCI is kopje onder gegaan door de fraudezaak in Oostenrijk, waarbij een schuldenlast tussen de veertig en vijftig miljoen euro is ontstaan, en de hoge investeringen van circa 25 miljoen euro in de biometrische computerpen, Smartpen geheten.
 
In totaal bestaat de oude holding uit 22 werkmaatschappijen. De groep van gezonde bedrijven bestaat uit een aantal Nederlandse firma's (LCI Consultants en LCI Product Services), Belgische bedrijven (Ultima, Covra, Prodata, DLI, Softcell en Erudict), het Luxemburgse System Solutions Luxembourg en Intermate uit Denemarken. De overige twaalf - afkomstig uit Oostenrijk (zeven dochters), Duitsland, Frankrijk en België - zijn voor het grootste deel geliquideerd of worden verkocht.
 
De nieuwe directeur Lex van Drooge meldde tijdens de persconferentie dat er naar een koper wordt gezocht voor de Smartpen. Ex-bestuursvoorzitter Sam Asseer, die zich voortaan zou bezighouden met de verdere ontwikkeling van het product, blijkt zich inmiddels geheel te hebben teruggetrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.