Getronics krijgt order Uitvoeringsinstituut

Getronics gaat met Versatel een wide area network aanleggen en ict-beheersfaciliteiten verzorgen voor het nieuwe Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen.

De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar, met een optie voor verlenging van nog eens drie jaar dienstverlening. Financiële details werden gisteren niet gegeven.
 
Het UWV is de samensmelting van de uitvoeringsorganen in de sociale zekerheid, zoals het GAK, Cadans, Guo, Uosv, Uszo en het overkoepelende Lisv. Deze instellingen verzorgen met ongeveer dertigduizend mensen de enige miljoenen jaarlijkse WW- en WAO-uitkeringen.
 
Volgens UWV-directeur Jan de Jonge is Getronics uit de Europese aanbesteding als winnaar naar voren gekomen omdat het nieuwe bedrijf veel belang hecht aan beveiliging van het netwerk. Daarop gaan dagelijks grote stromen vertrouwelijke (medische) informatie rond.
 
Getronics vervult de taak van Service Management Integrator voor het datacommunicatienetwerk en richt zich op het volledige Service Level Management van de dienstverlening. De in het netwerk geïntegreerde internetdienst stelt het UWV daarnaast in staat verbinding te maken met het internet. Het wan zal door middel van een op IP-gebaseerd Virtual Private Network (vpn) verschillende locaties virtueel met hun lokale netwerken (lan's) koppelen tot het UWV wan (Wide Area Network).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-14T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.