UPC zet per direct 380 medewerkers op straat

Het kabelconcern UPC zet 380 mensen op straat. Hoewel er nog een wettelijke opzegtermijn is hebben de betrokkenen meteen na de aanzegging het bedrijf verlaten.

De ontslagen zijn de afgelopen dagen door de directie van de UPC Nederland op elk van de betrokken vestigingen aangezegd.
 
In totaal heeft UPC zeven winkels en zeventien vestigingen in Nederland. Na de reorganisatie werken er bij UPC Nederland nog een kleine tweeduizend mensen. Aanvankelijk wilde de kabelaar dit jaar 450 mensen ontslaan, maar door natuurlijk verloop en reeds beëindigde tijdelijke contracten is dit aantal beperkt tot 380. Volgend voorjaar volgt een tweede ronde van maximaal tweehonderd werknemers.
 
De ontslagen werknemers hebben direct hun laptop, tankpas, sleutels en toegangspassen ingeleverd. Mobiele telefoon en lease-auto mogen uiterlijk tot het feitelijk ontslag worden behouden. De woordvoerder van UPC noemt de commotie die daarover bij de vakbonden is ontstaan, onterecht. Hij zegt dat het personeel vooraf tijdig daarover is geïnformeerd.
 
Het zwaar verliesgevende UPC, dat vanwege een negatief eigen vermogen al op het strafbankje van de Euronext zit, probeert met deze maatregelen de kosten te drukken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-14T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.