Compaq verwacht winst over vierde kwartaal

Compaq verraste de financiële wereld met de mededeling dat het over het vierde kwartaal van 2001 verwacht winst te boeken.

Eerder gingen zowel analisten als beleggers er nog van uit dat Compaq het vierde kwartaal in de min zou afsluiten. De positieve cijfers worden beschouwd als een indicatie dat bij Compaq de ergste malaise achter de rug is. Het computerconcern heeft de afgelopen maanden veel energie gestoken in kostenbesparingen en herstructureringen. De marktpositie van Compaq lijkt zich in diverse marktsegmenten te stabiliseren. En bovendien heeft het computerconcern onder meer kunnen profiteren van de aantrekkende pc-verkopen tijdens de feestdagen.
 
Naar verwachting zal de omzet van Compaq over het vierde kwartaal uitkomen op meer dan acht miljard dollar. Eerder was gerekend op een omzet tussen de 7,6 en 7,8 miljard dollar en een verlies van 3 dollarcent per aandeel. Op Wall Street werd het aandeel Compaq na de bekendmaking meteen beloond met een plus van 44 dollarcent op 11,83 dollar.
 
Compaq staat op het punt overgenomen te worden door Hewlett-Packard. Sommige analisten vreesden dat de resultaten van het concern, vanwege verwarring onder de klanten, daaronder zouden lijden. Maar deze vrees blijkt tot dusverre ongegrond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.