Omzet IBM valt fors lager uit dan verwacht

In zijn vierde fiscale kwartaal noteert IBM een omzet die ongeveer een miljard dollar lager ligt dan wat de analisten hadden voorspeld.

De nettowinst van Big Blue was door de Wallstreet-analisten beter ingeschat. Die daalt met 10 procent ten opzichte van het vierde kwartaal vorig jaar: IBM noteert een winst van 2,33 miljard dollar. Een jaar eerder was dat 2,67 miljard dollar. De cijfers komen overeen met wat op Wallstreet werd verwacht.
 
De omzet duikelde echter naar 22,83 miljard dollar. Dat is 11 procent minder dan de 25,62 miljard dollar die een jaar eerder werd geboekt. De analisten hadden ongeveer een miljard dollar omzet méér voorspeld. Volgens IBM's president-directeur Louis V. Gerstner is de forse omzetdaling te wijten aan de slappe pc-verkopen en de aanhoudende malaise in de computerhardwaresector. De hardware-omzet daalde met 24 procent tot 8,71 miljard dollar. Een jaar geleden noteerde IBM in die sector nog een omzet van 11,46 miljard dollar.
 
Daarmee is de computer-hardware inderdaad de grote boosdoener, hoewel ook de omzet in de wereldwijde service-activiteiten van IBM daalde, met 1,4 procent tot 9,06 miljard dollar. Juist in die sector hadden de beursanalisten verwacht dat IBM beter zou presteren.
 
De software van IBM deed het beter. Daar noteerde de onderneming een omzetstijging van 6 procent; van 3,57 miljard naar 3,78 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.