Sun: derde opeenvolgende kwartaalverlies

Reorganisatiekosten en tegenvallende verkopen zorgen ervoor dat Sun Microsystems in het tweede kwartaal 431 miljoen dollar nettoverlies boekt.

Daarmee eindigt het bedrijf voor het derde opeenvolgende kwartaal in de rode cijfers. Toch ziet Sun licht gloren aan de horizon. De cijfers over het tweede kwartaal waren namelijk iets beter dan die over het eerste kwartaal.
 
De omzet over het tweede kwartaal bedroeg 3,1 miljard dollar. Dat is 39 procent minder dan in het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2001, maar 9 procent beter dan het eerste kwartaal van 2002. De winst/verliescijfers geven eenzelfde beeld. In het tweede kwartaal 2002 noteerde Sun een nettoverlies van 99 miljoen dollar. Een jaar eerder werd nog 494 miljoen dollar nettowinst genoteerd en in het eerste kwartaal van 2002 158 miljoen dollar verlies. Vanwege de reorganisatiekosten liep het uiteindelijke verlies over het tweede kwartaal echter op met 332 miljoen dollar, tot 431 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-21T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.