Deutsche Telekom schuift schuldreductie op

Het kost Deutsche Telekom zeker een jaar extra om zijn omvangrijke schuld naar het eerder vastgestelde niveau terug te brengen.

Oorspronkelijk rekende Europa's grootste telecomconcern er op dat de schuld eind dit jaar zou kunnen worden gereduceerd van 62,1 miljard euro naar vijftig miljard. Maar die streefdatum is nu opgeschoven naar eind 2003. De belangrijkste oorzaak voor de opgeschoven deadline ligt in de afgelaste verkoop van zijn kabeltelevisie-activiteiten aan het Amerikaanse mediaconcern Liberty Media. Die transactie zou Deutsche Telekom 5,5 miljard euro hebben opgeleverd, maar de Duitse kartelautoriteiten staken hier een stokje voor.
 
Een andere oorzaak voor de trage schuldenreductie, is het uitstel van de beursgang van T-Mobile. Daarmee zou Deutsche Telekom volgens de oorspronkelijke verwachtingen circa tien miljard euro kunnen ophalen. Maar het beursklimaat is nog steeds zo slecht, dat het telecomconcern gedwongen is de geplande beursgang van zijn mobiele dochter op te schuiven naar later in het jaar.
 
Deutsche Telekom moest over het afgelopen jaar voor het eerst een verlies incasseren van 3,5 miljard euro, tegenover een nettowinst van 5,9 miljard euro over 2000. Door een aantal acquisities wist Deutsche Telekom zijn omzet met 18 procent op te schroeven naar 48,3 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.