Philips boekt bescheiden kwartaalwinst

Philips heeft met een winst van negen miljoen euro over het eerste kwartaal aanzienlijk beter gepresteerd dan analisten hadden verwacht.

Vorig jaar boekte Philips over dezelfde periode nog een winst van 93 miljoen euro, maar analisten hadden na de dramatische jaarresultaten van het elektronicaconcern voor het eerste kwartaal van 2002 rekening gehouden met een verlies van rond de 250 miljoen euro. De omzet daalde met 7 procent naar 7,6 miljard euro.
 
Topman Kleisterlee stelde in een toelichting op de cijfers 'dat de ergste teruggang in de recente economische geschiedenis achter de rug lijkt te zijn en de conjunctuur weer een stijgende lijn begint te vertonen'. Philips wilde geen concrete uitspraken doen over de resultaatverwachtingen voor dit jaar. Maar het concern rekent erop dat de divisies Semiconductors en Componenten beter zullen presteren. Deze beide divisies boekten over het afgelopen kwartaal respectievelijk 7 procent meer en 11 procent minder omzet.
 
Philips heeft de betere resultaten vooral te danken aan zijn saneringsmaatregelen van de afgelopen maanden. Daardoor wist het concern op grote schaal kosten te besparen en hogere marges te behalen. Bovendien stegen de inkomsten uit niet-geconsolideerde ondernemingen. Zo leverde LG/Philips LCD een bijdrage van 37 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog een verlies van 25 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.