Lucent snijdt opnieuw in medewerkerskorps

Lucent heeft over het fiscaal tweede kwartaal een nettoverlies moeten incasseren van 495 miljoen dollar en gaat opnieuw fors snijden in het personeelsbestand.

Amerika's grootste producent van telecomapparatuur boekte over het afgelopen kwartaal een 40 procent lagere omzet naar 3,52 miljard euro. Door de aanhoudend slappe vraag naar telecom- en netwerkproducten ziet Lucent zich gedwongen opnieuw zesduizend banen te schrappen. In eerdere saneringsrondes bracht het concern zijn totale medewerkersbestand al met de helft terug.
 
Met de zesduizend extra ontslagen, die eind juni hun beslag moeten krijgen, komt het personeelsbestand van Lucent uit op iets meer dan vijftigduizend. In januari 2001 had de producent van telecommunicatie-apparatuur nog 106 duizend mensen in dienst.
 
De meeste banen zullen verdwijnen bij nieuwe outsourcing-activiteiten en in bedrijfsonderdelen waar toch al fors wordt gesneden. Volgens een ingewijde bron is het bedrijf niet van plan een grootscheepse herstructurering door te voeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.